אודותיי

נעים מאד, אני ציפורה סלוקי תשתש, בת 29, בוגרת תואר שני במנהל מערכות חינוך, בוגרת מכון אדלר ובוגרת מכללת תוצאות בהתמחות של nlp בקרב בני נוער עם הפרעות קשב וריכוז. 

מאז המשבר האישי שעברתי בגיל 15, אמרתי לעצמי "כשאהיה גדולה אני רוצה לעזור  לילדים ובני נוער". 
עם השנים, התפתחתי ולמדתי למען המטרה הברורה. 

ב-2017 החלטתי שהגיע הרגע – פתחתי את מרכז העצמה השוכן במושב גבעתי, בסביבה נעימה ובאוירה צעירה, במטרה להזיז את החזון קדימה. 

מכירים את התחושה הזו שהרכבת לא עוברת חלק בין התחנות, שהנסיעה איטית ושלעיתים ההמתנה בכל תחנה ארוכה עד כדי ייאוש?

כך הרבה פעמים אני הרגשתי. 

כשהייתי נערה, הפרעות קשב וריכוז היו נושאים שהיה עדיף להסתיר ולא לדבר עליהם, המודעות הייתה נמוכה ולכן אם אתה רוצה להצליח, עדיף שלא תעשה אבחון, על מנת שלא יתייגו אותך. וכך קרה. לא עשיתי אבחון ונאלצתי להתמודד עם הקושי הלימודי. היו מורים שהבינו אותי והיו מורים שהודיעו לי בצורה פחות נעימה "לא ייצא ממך כלום…" כן כן, הודיעו לי!


אז סיימתי את התיכון בהצלחה רבה (מבחינתי), עם בגרות מלאה בממוצע 76, אבל זה בהחלט ה-100 שלי.

בתחנה הבאה, גיוס לצבא, היה נהדר בהתחלה, התקבלתי לתפקיד שרציתי, הגעתי לטירונות משקיות חינוך מלאת מוטיבציה ועם מטרה ברורה – בתחנה הזאת אני חייבת לצאת לקורס קצינים. 

לאחר שנה בתפקיד הגשתי בקשה לצאת לקורס קצינים ונענתי בשלילה בשל הנתונים האישיים שלי שלא מספיקים לרף הצבאי בשביל לצאת לבה"ד 1 (בית הספר לקצינים).  

כמובן שלא ויתרתי וידעתי מה אני שווה והגעתי לכל גורם אפשרי- אני ישיג את המטרה – אני אהיה קצינת חינוך! 

אחרי אינספור מבחנים, שיחות וראיונות, הגיע הרגע המיוחל – "את יוצאת לקצונה בעוד יומיים, לכי הביתה ותארזי תיק".

באותם רגעים, ציפי בת ה-19 הרגישה בעננים! כן נתונים, לא נתונים- אני בעוד יומיים מתחילה קורס קצינים. 

 

בכניסה להכנה של בה"ד 1 עשו לנו ראיונות אישיים, בשיחה האישית המפקדת שלי דאגה לבשר : "ציפי, מכיוון שאת חריגת נתונים, את האחרונה לקבל תפקיד". במילים אחרות- יש סיכוי ענק שאכן תעברי את כל החצי שנה של קורס קצינים (הכנה- בהד 1- השלמה)  ובסוף לא יהיה לך תפקיד פנוי. 

אוייש כמה שאני שנאתי את צמד המילים  "חריגת נתונים".

אספתי את עצמי, ובזכות ההורים התומכים שלי המשכתי לצעוד בתחנה הזו בידיעה שאהיה קצינה – אני הרי מלאת מוטיבציה, אני תותחית , מי יוותר עלי?

מסיימת את מסע החצי שנה לעבר היעד הנחשק ומודיעים לי שאין לי תקן – קצינה לא אהיה.

באותם הרגעים הרגשתי שהרגליים שלי לא מצליחות כבר להחזיק אותי, שהנפש לא מצליחה להכיל, איך זה ייתכן? הייתי כל כך בולטת, הייתי המצטיינת, מה קורה פה? מי אמר שהנתונים שנקבעו בצו הראשון יימנעו ממני להיות קצינה ? למה? 


כל כך הרבה שאלות, כל כך הרבה כעסים, לילה שלם של בכי ותסכול עמוק. 

בבוקר החלטתי שאני לא מסתפקת בתשובה הזו- אהיה קצינה בראס בן אמו!
ההשתלשלות הייתה ארוכה ומתישה, אך בסופה, בזכות העקשנות, בזכות האמונה בעצמי, בזכות הגב הנפשי שההורים שלי נתנו לי, בזכות השאיפות שלי – הייתי קצינה, ועוד איזה קצינה  🙂 
אם אני מריצה את חיי אחורנית, הייתי רוצה מישהי שתקשיב לי, מישהי שתלווה אותי בגיל הנעורים, מישהי שתיתן לי כלים אמיתיים להתמודדות עם התסכול, עם העומס הנפשי, להתמודד עם העובדה שאנשים לא מצליחים להבין אותי!! ההורים שלי תמיד היו שם, תמכו בכל צורה אפשרית, אבל בינינו – עצותיהם של ההורים שלנו ברגעי תסכול לעיתים  נשמעים לנו כמו מילים שיפוטיות ולא מכילות ושיש מישהו חיצוני, אתה יותר פתוח לשמוע.
אחרי שעברתי את הדרך הארוכה, נפלתי וקמתי, הצלחתי בגדול ולמדתי את המסקנות – אני כאן בשביל הילדים שלכם, להיות זו שתומכת ונותנת את ההכוונה הנכונה, שתגיע בסופו של דבר מהם. 

רוצים לצאת למסע משותף יחד?

השאירו פרטים למידע נוסף ולשיחת היכרות ראשונית